Bel: 085 8888 004ma-vr, 09:00 - 17:00

"Bieden jullie ook
losse operakaarten aan?

Lees het antwoord op deze vraag

  • Opera in Praag

Betrouwbaar en veilig boeken

Betrouwbaar en veilig boeken

Stadsinformatie

Praag is een ideale bestemming voor een geslaagde stedentrip. Zo kent de stad een overvloed aan authentieke bouwwerken in de vorm van de vele kathedralen, burchten en bruggen. Trekpleisters zijn de Karelsbrug, de Praagse burcht en de Joodse wijk.

Daarnaast staat Praag bekend om de typische eet- en drinkhuizen. Schuif aan bij één van de lange tafels en geniet van een lokaal gebrouwen bier, dit alles voor goed betaalbare prijzen Na 40 jaar in de greep te zijn gehouden van het communisme, is de hoofdstad van Tsjechië eind vorige eeuw opgebloeid. Ook het toerisme heeft een vlucht genomen maar toch heeft de stad haar Oost-Europese identiteit weten te behouden. Om u een indruk te geven van Praag hebben we een selectie gemaakt van de leukste bezienswaardigheden van deze stad. Verschillend van musea en monumenten tot parken en winkelscentra

Letna Park

Letna Park

Er zijn weinig plekken in Praag te vinden die mooier zijn dan het Letna Park. Het park bevindt zich op een plateau boven Praag en geeft hierdoor een fantastische view van de stad, de bruggen en de Moldau. Er heerst een gezellige levendige sfeer in het park. Veel Praagse families brengen op zondag een bezoek aan het park en doordeweeks zit het park vol met studenten die komen om te studeren. In het Letna Park staat het Hanavsky Pavilion, een kasteel gebouwd in Neo-Rennaissane stijl, waar nu een gezellig restaurant in gevestigd is. Wat je zeker niet mag overslaan bij een bezoek aan Letna is de biertuin in het park.

Na Prikope

Prikope Als je wilt shoppen in Praag kan dit in de autovrije winkelstraat Na Prikope. Deze straat grenst aan het Wenceslasplein en hier bevinden zich alle grote internationale winkels, zoals Zara en Benetton. Na Prikope staat 18e op de wereldranglijst van duurste winkelstraat, dit betekent echter niet dat de prijzen van de producten ook hoog zijn. Breng ook eens een bezoek aan deze winkelstraat in de avonduren. De verlichte winkelstraat en op originele wijze gedecoreerde etalages zijn zeker de moeite waard. Praag staat bekend om zijn bohémien kristal, porselein en antiek en dit is dan ook voor scherpe prijzen te vinden in de locale winkels. Hou er rekening mee dat de winkels op zaterdag om 13.00 uur sluiten. Wenceslasplein Dit is het meeste bekende plein van Praag. De Place to be in Praag. Winkels, café’s, restaurants en musea. Alles is hier te vinden. Tijdens Praag zijn communistische periode vonden hier vaak protesten plaats en het plein werd dan ook gezien als de belangrijkste plek van de stad. Nog steeds is het een van de drukste plekken in Praag. Het wereldberoemde Nationaal Museum is gevestigd aan dit plein en het plein is omgeven door vele winkels, cafés en restaurants. Het nachtleven vind voornamelijk plaats rondom dit plein, de verschillende clubs en discotheken zorgen voor een levendige sfeer in de avonduren.

Karelsbrug

KarelsbrugDe Karelsbrug is de oudste brug van Praag en loopt over de rivier de Moldau. Praag heeft heel veel bruggen waarvan dit de bekendste is. De brug verbind het Oude Praag met het Nieuwe Praag. De brug is 520 meter lang, 10 meter breed en autovrij. Hierdoor kan je heerlijk struinen over de brug. De brug loopt in de loop van de dag vol met kraampjes, muzikanten en tekenaars die zorgen voor een levendige sfeer op de brug. Zonsopgang is de beste tijd om de brug te bezoeken. De 30 verschillende standbeelden zetten dan prachtig af tegen de opkomende zon.

Gouden straatje

Gouden straatjeIn de 17e eeuw behoorden de liefelijke huisjes in dit gouden straatje toe aan verschillende ambachtslieden die hun atelier hier gevestigd hadden. De huisjes zijn in verschillende kleuren geschilderd en dienen nu als souvenirwinkels die traditionele Praagse producten verkopen. Het is een druk bezochte trekpleister voor toeristen en er heerst altijd een aangename sfeer. Absoluut een bezoek waard dus!!

Restaurants

Praag is een goedkope vakantiebestemming. Ergens een hapje eten is dan ook niet duur. De restaurants die wij voor u hebben uitgezocht zijn wat prijziger, maar nog steeds betaalbaar. Wanneer je op zoek bent naar traditionele Tsjechische gerechten moet je niet in deze restaurants zijn. De sfeer, inrichting en de menu’s van deze restaurants zijn perfect.

Aromi
Mánesova 1442/78
120 00 Praha 2
+420 222 713 222
www.aromi.cz

KOGO
Havelská 499/27
Praha 1
+420 224 210 259
http://www.kogo.cz

Mozaika
Nitranská 13
130 00 Praha 3
+420 224 253 011
http://www.restaurantmozaika.cz/

Praagse burcht

Praagse burchtDe burcht van Praag is een geheel van verschillende gebouwen op een grond van 7 hectare en is dé lokker van Praag. De paleizen en kerken zijn gebouwd in verschillende stijlen en zijn een plaatje om te zien. In het hart van de burcht bevindt zich de St Vituskathedraal, het pronkstuk van de burcht. Een bezoek aan deze kathedraal mag dan ook niet ontbreken. Elke dag om 1200 uur vindt er in de burcht een kleine optocht plaats, wat erg leuk is om te zien. De wachters wisselen om dit tijdstip van post en dit gaat gepaard met de nodige tamtam. Nationaal museum Het Nationaal museum is hét visitekaartje van het Wenceslaplein. Het gebouw is ontworpen door Joseph Schultz en is al een kunstobject opzich. Dit symmetrische gebouw bestaat uit veel zuilen en ramen. De werken van het nationaal museum zijn verspreid over verschillende locaties in de stad. Voor slechts 5,50 euro kan je een kaartje kopen waarmee je alle gebouwen die deel uitmaken van dit museum in de stad kunt bezoeken, dit kaartje is dan ook 3 dagen geldig. De tentoonstellingen wisselen om de zoveel tijd en de permanente exhibitie verteld de geschiedenis van de Bohemen, Moravie en Slowakije.

Bekijk alle voordelen
Lees meer reviews
Betrouwbaar en veilig boeken
Betrouwbaar en veilig boeken
Als eerste op de hoogte van onze acties?
Bekend van de radio
Mozilla/5.0 (compatible; bingbot/2.0; +http://www.bing.com/bingbot.htm) -

Om u een goede website te kunnen bieden, maken we gebruik van cookies. Meer informatie over onze cookies