Bel: 085 8888 004ma-vr, 09:00 - 17:00

"Bieden jullie ook
losse operakaarten aan?

Lees het antwoord op deze vraag

  • Opera in Napels

Betrouwbaar en veilig boeken

Betrouwbaar en veilig boeken

Stadsinformatie

'Napels zien en dan sterven' luidt de bekende uitspraak van Goethe. En het is nog altijd te begrijpen waarom Goethe zo onder de indruk was van de (nu) twee na grootste stad van Italië;

Door de vele bezienswaardigheden heeft het historische centrum van Napels een UNESCO werelderfgoed status. Zijn archeologische schatten behoren tot 's werelds meest indrukwekkende; ijdele paleizen, grote pleinen die worden afgewisseld door de vele nauwe straten en stegen die zo typerend zijn voor deze stad. Napels is ook de stad van ruim 400 kerken, waarmee het nauwelijks onder doet voor de hoofdstad iets meer dan 200 kilometer verderop.

Natuurlijk is Napels ook de stad van de oorsprong van een paar van de meest populaire gerechten van de Italiaanse keuken. Het is geen fabel dat volgens velen de beste pizza in de restaurants van Napels gegeten kan worden.
Liefhebbers van de Italiaanse keuken halen hun hart op in Napels en werkelijk op elke hoek van de straat is eten en drinken onovertroffen. Daarbij is het prijspeil lager dan in veel andere (noordelijker gelegen) steden in Italië.

Napels is dus ook de stad van het indrukwekkende Tearo di San Carlo, het oudste nog in functie zijnde operatheater van Europa is een 'must see' voor de ware operaliefhebber.

Het in 1737 gebouwde theater heeft een capaciteit van ruim 3000 stoelen. Het interieur is adembenemend en het zal na een bezoek aan dit gebouw niet verbazen dat Teatro di San Carlo een lange geschiedenis heeft van belangrijke wereldpremière van veel van de populairste opera's.

Bekijk alle voordelen
Lees meer reviews
Betrouwbaar en veilig boeken
Betrouwbaar en veilig boeken
Als eerste op de hoogte van onze acties?
Bekend van de radio

Om u een goede website te kunnen bieden, maken we gebruik van cookies. Meer informatie over onze cookies